Antik stol

Hvorfor bør du få vurderet dit ældre dansk design?

Danske designer møbler har længe været favoritter og er elsket af mange. Har du et par gamle arkitekttegnede møbler der står og samler støv, kan der være penge at hente for dig.

Hvad er arkitekttegnede møbler?

Imod sætning til almindelige konventionelle møbler, er arkitekttegnede møbler kendetegnet ved at have en møbelarkitekt bag deres design. En stor forskel og kendetegn er, at der en akademisk tilgang til designet på det pågældende møbel. Dette betyder at der nogle grundige overvejelser bag møblets form og den bagvedliggende fremstilling.

Når det kommer til dansk designer møbler, findes der mange berømte eksempler:

  • Arne Jacobsen
  • Hans Wegner
  • Børge Mogensen
  • Nanna Ditzel
  • Finn Juhl

Ovenstående er nogle ud af mange værdsatte og berømmede møbelarkitekter.

Hvorfor vurdering?

Har du en samling ældre arkitekttegnede møbler, som du ikke ønsker, kan du tjene penge på dem ved lave en handel hos en antikvitetsforhandler, der laver opkøb af arkitekttegnede møbler, eller sælge dem på en markedsplads.

Hver metode har sine fordele og ulemper afhængigt af, hvordan du ser på det. Men uanset hvilket valg, kan du få mere værdi for dem fremfor, hvis du valgte at smide dem ud. Herudover giver du også en anden glæde af møblerne.

Hvor giver det bedst?

 Den nemmeste måde at få værdi for dine arkitekttegnede møbler er ved at sælge dem hos en antikvitetsforhandler. Alternativt kan du sælge dem på en markedsplads såsom en online markedsplads eller en fysisk eksempelvis et loppemarked eller børs.

Hvis du ønsker at få så meget valuta for penge, kan det anbefales at du undersøger dine møblers markeder, værdiansættelse, priser og efterspørgsel – ligegyldigt hvilken løsning du vælger. Jo bedre informeret du er omkring dine effekter, jo bedre er dine odds for en meget bedre handel, end hvis du ikke havde uddannet på dem.

Ønsker du at sælge møblerne på en markedsplads, kan det kræve mere tid og ressourcer, for at få et godt købmandskab ud af det. Derfor skal du afgøre med dig selv, hvor meget tid du ønsker at bruge på salgsprocessen og handlen. Herunder hvad dine behov er i form af salgspris og lignende.