Tændte lys og sorg

Dødsbo: Hvad gør jeg med inventaret i hjemmet?

Står du efterladt tilbage med minderne om din kære og arven af vedkommendes dødsbo? Det kan være umådeligt svært at tage stilling til og finde ud af, hvad du skal stille op med det hele. I sådan situation kan det altid anbefales at søge en hjælpende hånd.

Afvikling af dødsbo

Står du som arving af dele eller hele dødsboets inventar, kan det være behjælpeligt at få hjælp fra en borydder. Dette er særlige professionelle, der specialiserer sig i at hjælpe med at afvikle dødsboet.

Du kan se dem lidt som en form flyttemænd, der hjælper med mere end bare at flytte udvalgte møbler. For eksempel, hvis din afdøde kæres dødsbo er på Østerbro, så kan en borydder hjælpe dig med rydning af dødsboet i Østerbro.

Hvad og hvordan?

Du kan her efter aftale, vælge hvilke dele, som du ønsker at beholde og hvilke du ikke gør. Herudover hvad ellers du har brug for hjælp med. Nogle ønsker eksempelvis hjælp til at aflevere papirer, nøgler eller andre ting, hvor af en borydder kan være til stor hjælp.

Er der møbler, objekter eller andet inventar, som du finder for trist eller smertefuldt at beholde, kan du sagtens få hjælp med dette. Hvis du har arver særlige antikviteter, designer møbler, smykker eller lignende, tilbyder nogle borydder at opkøbe disse, såfremt at du ikke ønsker at beholde dem.

Typisk så starter selve behandlingen af dødsboet efter aftale, hvorefter det bliver igangsat. Mange borydder vil til sidst give dig en status på arbejdet og lignende.

Søg hjælp, hvis nødvendigt

Det kan altid anbefales at søge hjælp fra sine nære eller behjælpelige udefrakommende, hvis du befinder i en virkelig trist situation. På den måde kan du tage et skridt videre og komme tættere på en normal hverdag. Det er aldrig rart at stå alene med emotionelt hårde problemer.