Optimal opvask er en nødvendighed

Opvaskefunktionen: En livsvigtig del af din forretning

Skal du til at åbne et spisested eller måske allerede driver et? Er det vigtigt at have styr på en række fundamentale aspekter, inden at du bør åbne op for gæster. Nogle tror fejlagtigt, at det kun er køkkenfunktionen og servicen der afgørende for ens succes, men det er langt fra det fulde billede.

Smilet rammer alle dele

Holistisk set udgøres et spisested af en del sammenhængende funktioner. Hver en af funktionerne er afhængige af hinanden. Når det kommer til servering af mad, spiller opvasken en essentiel rolle. Urent bestik, tallerkner og andet service udstyr kan hurtigt gå hen og blive katastrofalt.

Dit køkkenhold er afhængig af at kunne anvende rent inventar for at overholde Fødevarestyrelsens standarder. Det samme gør sig gældende med gæsterne, der dømmer dit sted på førstehåndsindtrykket og dernæst særligt maden. En uren tallerken for dem, kan hurtigt være en alarm lygte, for hygiejne og dermed sygdomme og madforgiftning.

Er dit køkkens opvaskefunktion overbelastet med rengøring og manglende deraf, vil det derfor meget hurtigt ramme din forretnings bundlinje. Endvidere, kommer der et tilsyn fra fødevarestyrelsen kan dette blive endnu mere katastrofalt, da de bedømmer stedet på alle kriterier, hvad angår hygiejne. En sur eller ked af smiley er et stempel, som potentielle gæster kigger efter, hvilket kan holde dem på afstand og dermed sætte et søm i kisten på din forretning.

Opvasken udgøres ikke kun af maskinerne

Opvaskemaskiner er en almindelig forekommen i næsten alle spisesteders køkkener, dog kan maskinerne ikke alene lave alt rengøringsarbejdet. Opvask udgøres også af manuelt arbejde og håndværk. Opvaske personale spiller her en væsentlig rolle i at opretholde spisestedets funktion og ikke mindst generelle rengøring.

Står I til at have mænge gæster over sæsonen eller i næste, er det vigtigt at have nok mandskab for at opretholde kapaciteten. Det er til gengæld ikke alle spisesteder, der nødvendigvis har nok opvaskere eller kan hente fast personale i tide.

 Befinder dit spisested sig i sådan en situation, kan det være en strategisk afgørende faktor at hente hjælp fra en eller flere opvasker vikar. Ligesom navnet antyder er det vikarer der har erfaring og uddannelse indenfor opvask. De kan være en meget fordelagtigt hjælp, hvis I ikke har råd til at holde permanent opvaske personale for hele året, men i stedet kun i gældende perioder.