Ønsker du at bo mere bæredygtigt?

Et moderne hus

Bæredygtighed er nu til dags blevet en større ting på dagsordenen hos mange. Men hvordan kan du rent faktisk leve mere bæredygtigt? I dette indlæg kommer vi tættere ind på, hvordan du kan leve grønnere.

Et grønnere liv starter i det basale

Når det kommer til at leve grønnere og dermed mere miljøvenligt, er der mange steder at starte. En af de mest simple områder er kigge på dit nuværende forbrug, og hvordan du kan gøre det grønnere.

Nogle hurtige eksempler heraf er:

  • Køb miljøvenlige produkter
  • Få mere effektivt strømforbrug
  • Køb møbler lavet af bæredygtige materialer

Men en anden fundamental faktor at tage med i betragtning er, bor du miljøvenligt? Med dette menes der: Er dit nuværende hjem bygget bæredygtigt? Hvis ikke eller du ikke har et hus, men ønsker at bo i et, kan det være en god ide at få bygget et nulenergihus.


En moderne løsning til et moderne problem

Et nulenergihus er også kendt som et 0-energihus. Det har den klare fordel, at det ikke bruger “nogen energi”, når først huset er etableret. Det kræver, at huset er ekstra godt isoleret, så der ikke sker et stort varmetab. Det er naturligvis ikke den billigste husmodel på markedet, men til gengæld får du betydeligt lavere leveomkostninger, da der ikke er udgifter til hverken el, varme og vand.


Derudover vil du producere din egen strøm med solpaneler og f.eks. bruge regnvand. På den måde er du ikke kun uafhængig af energiselskaberne, men du ved også, at dit eget forbrug ikke har nogen negativ indvirkning på miljøet.


Hvis du vil læse mere om, hvordan du får et 0-energihus, kan vi anbefale, at du tjekker Murstenshus A/S ud.


Fælles ansvar for moderjord

Vi har alle et ansvar, når det kommer til miljø og bæredygtighed. Det er noget, vi alle bør tænke over i vores hverdag. Forhåbentlig har dette indlæg givet dig lidt inspiration til, hvordan du kan leve mere bæredygtigt.


Det behøver ikke at være svært eller tidskrævende at gøre sin del for miljøet – små ændringer kan gøre en stor forskel.


Opsummering af en grønnere tilstedeværelse

  • Begynd med at reducere dit forbrug. Bare fordi noget er tilgængeligt, er det ikke ensbetydende med, at du behøver at forbruge det. Vær opmærksom på, hvad du bringer ind i dit hjem, og køb kun det, du vil bruge.
  • Reparer i stedet for at udskifte. Når et energineutralt hus er en god investering for miljøet og for dine el- og varmeudgifter. I et nulenergihus bruger du kun den energi, som huset selv kan producere, f.eks. via solceller, en varmepumpe eller en pillekedel. Så hvorfor ikke skifte til en nulenergilivsstil? Det er godt for både dig og miljøet.